[Juser] testing requested

Peter Saint-Andre stpeter at stpeter.im
Mon Feb 1 17:59:00 CST 2010


On 1/28/10 7:37 AM, Julian Bäume wrote:
> Hi,
> On Wednesday 27 January 2010 15:34:38 Peter Saint-Andre wrote:
>> We recently migrated to different server software at jabber.org
>> and I have reports that KDE users are unable to connect. I think the
>> problem is limited to users of KDE 3 -- even if they connect on port
>> 5222 instead of port 5223 (the latter is currently disabled), they see a
>> message about "There was an error in the protocol stream: Generic stream
>> error".
> I'm running a kopete on a few clients. One is running the version from KDE 4.4 
> RC2 (same problems with RC1) and one is running KDE 4.3.4. I also get this 
> "generic stream error". I'm using TLS to connect. At first everything runs 
> fine, I see contacts online, can talk to them, but after some time I get this 
> error:
> 
> kopete(8729)/kopete (jabber - raw protocol) 
> JabberAccount::slotClientDebugMessage: "XML IN: <stream:error>                                
> <unsupported-stanza-type xmlns="urn:ietf:params:xml:ns:xmpp-streams"/>                                                                    
> </stream:error>                                                                                                                           
> "
> 
> This error seems to happen randomly after login. Sometimes I am connected for 
> a few minutes, sometimes it happens right after login.
> 
> Another thing to mention is, that it takes quite long time to logon. Sometimes 
> there's several minutes between I get a response from the server and protocol 
> continues. This makes it really time-consuming to debug the whole thing...
> 
>> Preliminary testing indicates that Kopete is not replying to IQ
>> stanzas it does not understand (in our case, XEP-0199 pings), but I
>> don't see why that would cause the generic stream error message. Many
>> thanks for any insights you can provide!
> I can't see any <ping> in my logs. If I manually try a client-to-server ping, 
> I get the expected result..

I have some reports that Kopete on KDE 4 is working OK now (in fact,
even versions as old as Kopete 0.12). Could you please confirm or
disconfirm your connection status? Thanks!

Peter

-- 
Peter Saint-Andre
https://stpeter.im/



-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: smime.p7s
Type: application/pkcs7-signature
Size: 6820 bytes
Desc: S/MIME Cryptographic Signature
URL: <http://mail.jabber.org/pipermail/juser/attachments/20100201/56a7da8c/attachment-0001.bin>


More information about the JUser mailing list